VIJESTI
SLIKASuradnja s proizvođačem industrijske pneumatike UNIVER, Italija
26.06.2012 VIŠE
Prijavite se za
NEWSLETTER --> ARHIVA
Ime i prezime
Mail
Potvrdite mail
   15MFD
NEWSLETTER --> ARHIVA
VIJEST
Priprema komprimiranog zraka
Zrak koji kompresor usisava u industrijskim postrojenjima je zaprljan raznim česticama, a vodena para predstavlja veći dio zagaÄ‘enosti. Ova voda uzrokuje koroziju i nanosi štetu pneumatskoj opremi i glavni je krivac lošije kvalitete procesa rada te opreme. Ove štete koje prekidaju proces proizvodnje uzrokuju i povećanje troškova održavanja čitavog sistema.

Da bi objasnili pojavu moramo znati slijedeče:

Vijčani kompresor snage 50 KS (37 kW) koji daje 5,500 l/min zraka pri 7 Bar, 25 °C temperature okoline i 70 % relativne vlažnosti, proizvodi 6 lt./sat vode u obliku pare. Nakon kompresije oko 75% ove pare kondenzira u male kapljice vode i ako se ne ukloni, ovaj kondenzat će ući s komprimiranim zrakom u cjevovod.
Upotrebom hladnjaka, separatora i odvajača kondenzata moguće je eliminirati 70-80% vode iz komprimiranog zraka.
Ali samo korištenjem rashladnog sušaca može se ukloniti preostala vlaga i dobiti suhi zrak pogodan za korištenje pneumatske opreme.


Poštovani,

kao što smo Vam u prvom newsletter-u napomenuli, slati ćemo Vam razne tehničke informacije s naše nove web stranice www.torus-pneumatika.hr. Ukoliko ih ne želite primati molim Vas da se odjavite s newsletter liste, a ako znate tehničku osobu koja se bavi održavanjem, servisom ili projektiranjem, molim Vas da mu proslijedite mail jer će svakako naći informacije koje mogu biti korisne.

Hvala i srdačan pozdrav,
Ivica Pleše dipl.ing